سوالات متداول
با توجه به مقررات جاري، كليه محمولات پذيرش شده حداكثر تا 20 دلار آمريكا به ازاي هر كيلوگرم بيمه هستند.
بله – با قسمت پذیرش بار در نمایندگی های داخلی و خارجی تماس حاصل شود.
مواد منفجره – مواد شیمیایی – مواد اسیدی – گازها – کپسول – سلاح سرد.
مواد غذایی مانند : ترشی – آبلیمو – سرکه که می تواند درحالت مایع و جامد باشد.
به صورت معمولی کلیه وسایل شکستنی، تیز و بُرنده را نمی توان حمل نمود، بلکه تحت شرایطی (مثلا وسایل شکستنی و تیز و برنده در جعبه چوبی و یا بصورت تخصصی و حرفه ای بسته بندی شود) قابل حمل می باشد.
شرایط حمل کالا با هواپیما نسبت به حمل و نقل زمینی و دریایی متفاوت است و محمولهها با توجه به ماهیت، وزن، حجم و نوع هواپیمای مورد استفاده در مسیر مورد نظر، با هزینه های متفاوت، یا قابل حمل یا به مقدار محدود قابل حمل و یا غیر قابل حمل میباشند.
بله – در صورت امکان چنین قراردادهایی با شرایط خاص منعقد میگردد.
کلیه شرکت های حمل و نقل هوایی موظف به تحویل محموله در مرحله قبل از ترخیص در کشور گیرنده میباشد و در این مرحله مدارک بار به صاحب بار داده خواهد شد و عملا پایان سرویس دهی جهان ترابر به صاحب بار میباشد.
طول * عرض * ارتفاع / 6000
بله – لطفا ادرس فرستنده و گیرنده و مشخصات محموله خود را دقیقا برای ما ارسال کنید تا هزینه پیکاپ اعلام شود.
کلیه هزینه ها به صورت پسکرایه و پیشکرایه دریافت میشود.
الف : ماهیت کالا
ب : وزن خالص کل بار
پ : ابعاد دقیق بسته بندی
ت : شهر یا کشور مبدا فرستنده
ث : شهر یا کشور مقصد گیرنده کلیه متقاضیان علاقه مند به استفاده از خدمات حمل و نقل هوایی میبایست ابتدا اطلاعات بار خود را به همراه شماره تماس به ایمیل ……………………………………ارسال نمایند تا کارشناسان در اسرع وقت اقدام به براورد قیمت کرده و با شما تماس حاصل فرمایند.
حضور مسافر به همراه اصل پاسپورت، اصل بليتOK شده و در مورد كشورهايي براي ورودبه آنها داشتن ويزا نياز است، اخذ ويزاي كشور مقصد، الزامي است.
به مقداری که جنبه تجاری نداشته باشد، بلامانع است. حداقل مقدار مجاز پسته برای خروج، به ازای هر گذرنامه 10 کیلوگرم و زعفران به ازای هر گذرنامه 100 گرم است. همراهان نمی توانند زعفران یا پسته حتی به مقدار مجاز همراه داشته باشند.
جهت صدور بارنامه خارجی باید فرستنده ابتدا مجوز خروج بار از كشور را از واحد گمرك دريافت نمايد که در اصطلاح به آن پته گمرکی می گویند.
کلمه (فریت) به معنای بار است. اگر بار به صورت هوایی حمل شود به آن فریت هوایی یا بار هوایی گفته می شود و به هواپیمای باری فریتر یا هواپیمای باری می گویند. در پروازهای خارجی شرکت هواپیمایی ماهان حداکثر بار مجاز در کلاس پروازی اکونومی 30 کیلوگرم و برای کلاس تجاری 40 کیلوگرم تعیین شده است لذا اضافه بار مسافران که ماهیت تجاری ندارد و نوعی بار شخصی می باشد را فریت بار می گویند.
شخصی است که در مقابل اجرت ، ترتیبات حمل و نقل کالا را از یک کشور به کشور دیگر را فراهم میکند ولی مسئولیت حمل کالا را بر عهده ندارد ، بلکه بصورت یک واسطه حرفه ای میان فرستنده یا گیرنده کالا از یک سو و متصدی باربری از سوی دیگر عمل میکند.
ترخیصیه ( دستورتحویل یا اجازه تحویل ) سند یا حواله تحویل کالا به صاحب آن یا عبوردهنده است که از سوی متصدی حمل ویا نماینده وی به عنوان گمرک با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه صادرمی گردد. صاحب کالا یا نماینده قانونی وی که می خواهد کالا را از گمرک ترخیص کند، باید از طرف امانت دهنده کالا یعنی مؤسسات حمل ونقل ( زمینی، هوایی و دریایی) حواله نامه ای به عنوان گمرک ارائه نماید که به موجب آن، مؤسسه حمل ونقل اجازه می دهد صاحب کالا یا نماینده وی، آن کالا را از گمرک تحویل گیرد.
ترخیصیه درواقع نوعی مفاسا حساب شرکت حمل با وارد کننده ( صاحب کالا) بوده و به موجب آن شرکت حمل کننده با تحویل قبض انبارکالای وارده به صاحب کالا بلامانع بودن تحویل کالا را از نظرخود به گیرنده مندرج در ترخیصیه به گمرک اعلام می دارد. اطلاعات مندرج درترخیصیه نیز همانند قبض انبار ازمفاد بارنامه یا مانیفست استخراج می شود.
براساس قوانین و مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران ورود برخی کالاها و یا صدور آنها به طور کلی ممنوع است. بعضی از این کالاها عبارتند از: مشروبات الکلی، وسایل قمار، اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه، مواد مخدر، نشریات، تصاویر، فیلم، عکس و هر کالایی که مغایر شئونات مذهبی و ملی کشور باشد، هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی، سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارد و یا ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ممنوع شناخته شده است.
مسافر باید هنگام ورود ضمن دریافت اظهارنامه، ارز خود را به بانک مستقر در فرودگاه اعلام نماید. خروج ارز مسافران فقط به میزان اظهار شده امکانپذیر است. مسافران ایرانی و غیرایرانی که از خارج کشور یا از مناطق آزاد تجاری، صنعتی به کشور وارد میشوند، علاوه بر اسباب سفر و اشیای شخصی مستعمل همراه خود که به شرط غیرتجاری بودن از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف است، میتوانند در سال یک بار کالای نو به ارزش حداکثر 80 دلار.
با معافیت از پرداخت حقوق گمرکی وسود بازرگانی و مازاد بر ارزش مذکور با پرداخت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی وارد و ترخیص نمایند، مشروط بر این که کالاهای مزبور از نوع کالاهای ممنوع شرعی یا قانونی نبوده و جنبه تجاری نداشته باشند و علاوه برآن با فهرست کالاهای مسافری ابلاغ شده از سوی وزارت بازرگانی مطابقت داشته باشد.
مسافرانی که از مرزهای هوایی کشور خارج میشوند میتوانند در ازای هر گذرنامه 20 مترمربع فرش دستباف بدون محدودیت در تعداد به همراه خود از کشور خارج نمایند. برای خروج فرش ارائه گذرنامه و بلیط هواپیما ضروری است. همراهانی که گذرنامه مستقل ندارند مجاز به خارج کردن فرش نیستند خروج فرش برای مسافران عازم عراق ،عربستان و سوریه ممنوع است.
همه مسافران میتوانند هنگام سفر و خروج از کشور لوازم شخصی و وسایل سفر خود را در حد متعارف و غیرتجاری از کشور خارج نمایند. خروج صنایع دستی و مصنوعات ایرانی به هر میزان بدون محدودیت ارزش به همراه مسافر بلامانع است. این کالاها نباید جنبه تجاری پیدا کنند. به طورکلی خروج انواع کالاهای خارجی به همراه مسافر فقط تا سقف ارزش 80 دلار مجاز است.
مدت مجاز نگهداری کالادر انبارهای گمرکی از تاریخ تحویل کالا به اماکن گمرکی سه ماه است .درصورت تقاضای کتبی صاحبان کالا یا شرکتهای حمل ونقل درمورد کالای عبوری و وجود علل موجه به تشخیص گمرک وبا پرداخت هزینه انبارداری تا تاریخ موافقت گمرک این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید است. درصورتیکه ظرف مهلت مقررصاحب کالا برای تشریفات گمرکی اقدام نکند کالا مشمول مقررات متروکه واز طریق سازمان جمع آوری واموال تملیکی به فروش خواهد رسید.
به محموله هایی که ماهیت تجاری دارند که توسط برخی از تجار از کشورهای دیگر خریداری شده یا قصد ارسال کالاهای خود را به کشورهای دیگر را دارند و به صورت حمل هوایی انتقال می یابد را کارگو می نامند.